Archive for mei, 2010

Managen met ratio én emotie is voor iedereen!

0

Mijn eerste boek “Managen met ratio én emotie” heb ik geschreven in de nadagen van mijn opdracht die ik voor het UMC in Groningen heb uitgevoerd (2005). Het bestuur indertijd en collegae van dit academische ziekenhuis waren dermate onder de indruk van de aanpak en behaalde resultaten en bovenal de prachtige effecten op de medewerkers en hun leidinggevenden (en daarmee de organisatie en haar prestaties en resultaten!), dat ze me sterk adviseerden hierover een boek te schrijven.

In eerste instantie heb ik dit advies naast me neergelegd maar ook na enige aandrang van mijn echtgenote, ben ik achter mijn laptop gekropen. Het werd het begin van een ordeningsproces bij mezelf. Na indertijd in ruim 35 organisaties werkzaam te zijn geweest en altijd omdat er iets loos was, ontwikkel je een systeem waarmee je kennelijk onoplosbare problemen kunt oplossen. Voor mij heel gewoon maar voor velen is dat allemaal zo gewoon niet.

Wat me uiteindelijk overtuigde was het idee dat ik kreeg dat mijn talenten in deze ook bij anderen zaten en dat als je eigen ervaringen deelt met anderen, deze anderen het dan ook kunnen. Ik was in deze naïef. Sommigen meldden me dat het onderwerp van mijn boek al veel vaker was beschreven en dat het nieuwe er al lang af was. Dat kan zo zijn maar als je dan een goede collega hoor spreken dat hij na de vierde keer dat hij mijn boek heeft gelezen, er telkens weer nieuwe elementen uithaalt die waardevol voor hem zijn, dan zijn dat wezenlijk andere geluiden.

Het maakt me allemaal niet zo uit wat ‘men ‘zegt. Dit boek heb ik als autodidact geschreven, ik heb aan dat proces veel goede herinneringen overgehouden, ik heb er plezier aan beleefd en heb bovendien 25 jaar managementervaring, in vele organisaties opgedaan, verwerkt in dit boek. Het staat dan ook bol van informatie die je als lezer zeer goed kunt gebruiken om een effectieve leiderschapsstijl te ontwikkelen bij jezelf. Je moet het dan wel lezen en daar mankeert het bij velen aan door gebrek aan tijd maar feitelijk door gebrek aan prioriteit om het te gaan lezen. Ik heb het makkelijk leesbaar gemaakt en binnen anderhalve dag heb je het voor de eerste keer doorgelezen.

Het mooie voor mij is dat met het uitkomen van dit boek op 20 september 2006 een hartenwens van mij in vervulling is gegaan. Dat het vervolgens nog steeds verkoopt is voor mij applaus en een teken dat ik een waardevol boek heb geschreven. Ik heb hiermee een bijdrage geleverd om effectieve managers te creëren om zo meer excellente ondernemingen en organisaties te krijgen met veel zingeving voor de mensen in die bedrijven.

De professionele leidinggevenden zouden allen dit boek moeten lezen alvorens ‘mensen te gaan mennen’. Het is allemaal niet zo moeilijk maar dan moet je wel voldoende passie, durf, missie en visie hebben om mijn boek te lezen.

Ik daag u uit!

Veel leesplezier toegewenst.

Cees Buys.

Lezingen

0

Ik doe graag een boekpresentatie en geef daarbij lezingen aan een kleiner tot groot publiek. Van managementteam tot een volle zaal in Martini Plaza in Groningen of de EXPO in Kortrijk. Het maakt me niet uit hoe groot het publiek, inspireren is mijn wens. Delen van kennis mijn passie en in hun kracht brengen van mensen is mijn missie in het leven.

Ik heb echter beperkt de tijd maar als u een lezing of presentatie van mij wenst, ben ik te boeken via de Speakers Academy in Rotterdam of via telefoonnummer 06 513 42 649.

Mijn boek is te bestellen via diverse kanalen. De meest eenvoudige manier is via Managementboek.nl. Bent u echter gewend naar de boekenwinkel te gaan voor het kopen van een boek, dan helpen ze u daar graag aan mijn boek via het isbn. nummer: 978 90 232 4264 2.

Ik hoop ook u spoedig te ontmoeten,

Cees Buys

Lancering op 20 september 2006

0

In mijn toenmalige woning in Zuidlaren heb ik mijn eerste boek geschreven. De bosrijke omgeving, de rust en natuur daar waren een oase waarin ik mijn ervaringen, mijn drijfveren en mijn talenten zo goed als mogelijk heb kunnen ordenen. Voor die tijd leek het allemaal op het gevoel te gaan. Ik kwam een organisatie binnen en je wist eigenlijk vrij snel wat er loos was en wat eraan gedaan kom of moest worden. Vasthouden aan de koers die uit die eerste beeldvorming ontstond was verder het devies. Na het schrijven van mijn boek werd me alles ineens veel duidelijker en ik ging bewuster werken en leven. Het boek was gereed en ik in mijn ontwikkeling zevenmijlssprongen verder. Slapen doe je ‘s nachts was mijn titel. Ik heb het tot subtitel moeten maken omwille van het advies van mijn uitgever: “Je wilt toch niet op sites verschijnen die gaan over slaapstoornissen of vergelijkbaar?” Ik was overtuigd en de hoofdtitel “managen met ratio én emotie” dekte helemaal de lading. Allebei dan maar. Het boek moest nu ‘geboren worden’.

In de Fundatie van Renswoude in het hart van de stad Utrecht is op 20 september 2006 mijn eerste boek met de titel “Managen met ratio én emotie” en dus de subtitel “slapen doe je ‘s nachts” voor het eerst aan de markt getoond.

Het was een feestelijke happening en vrijwel iedere genodigde was van de partij. Het boek is uitgegeven door uitgeverij Koninklijke Van Gorcum in Assen en aan het boek hebben velen ook een bijdrage geleverd.

Het voorwoord is geschreven door prof. dr. Geert Sanders en de inleiding door prof. dr. Harry van der Wiel. Naast deze kopstukken hebben een zestiental mensen een ervaringsverslag geschreven in mijn boek. Mensen met wie ik intensief heb samengewerkt en die onder de indruk waren van de ervaringen die ze in die periode van samenwerken hebben opgedaan. Ik vind het nog altijd hartverwarmend als ik de stukken lees en denk dan met veel plezier terug aan die vervlogen tijden waar succes zo gewoon bleek en zo relatief eenvoudig te realiseren.

Ik voel mezelf een rijk mens met de ervaringen die ik heb opgedaan over al die jaren dat ik met al die bijzondere mensen heb mogen werken. Ik wens dat iedereen in zijn kracht komt, haar of zijn talenten ontdekt (daar waar je ogen van gaan glimmen als je erover spreekt met anderen!) en daar ook voor gaat om het maximaal te exploreren. Doe het, het geeft onvoorstelbaar veel energie en succes!

Slapen doe je ‘s nachts!

Marjolein (in rood) met Madelinde (re) en Maria en Irene (li)

Cees Buys.

Rachel Dopheide en Geert Sanders

Nynke Stellingsma en Guus Wieringa

Els van Koningshoven en Dick Bouma (Slot Zeist)

Albert de Bruin (vriend) en Bert-Jan Souman (controller UMCG)

De twee vaders op de voorgrond

In de Fundatie van Renswoude

In de Fundatie van Renswoude (Utrecht)

Go to Top