In mijn toenmalige woning in Zuidlaren heb ik mijn eerste boek geschreven. De bosrijke omgeving, de rust en natuur daar waren een oase waarin ik mijn ervaringen, mijn drijfveren en mijn talenten zo goed als mogelijk heb kunnen ordenen. Voor die tijd leek het allemaal op het gevoel te gaan. Ik kwam een organisatie binnen en je wist eigenlijk vrij snel wat er loos was en wat eraan gedaan kom of moest worden. Vasthouden aan de koers die uit die eerste beeldvorming ontstond was verder het devies. Na het schrijven van mijn boek werd me alles ineens veel duidelijker en ik ging bewuster werken en leven. Het boek was gereed en ik in mijn ontwikkeling zevenmijlssprongen verder. Slapen doe je ‘s nachts was mijn titel. Ik heb het tot subtitel moeten maken omwille van het advies van mijn uitgever: “Je wilt toch niet op sites verschijnen die gaan over slaapstoornissen of vergelijkbaar?” Ik was overtuigd en de hoofdtitel “managen met ratio én emotie” dekte helemaal de lading. Allebei dan maar. Het boek moest nu ‘geboren worden’.

In de Fundatie van Renswoude in het hart van de stad Utrecht is op 20 september 2006 mijn eerste boek met de titel “Managen met ratio én emotie” en dus de subtitel “slapen doe je ‘s nachts” voor het eerst aan de markt getoond.

Het was een feestelijke happening en vrijwel iedere genodigde was van de partij. Het boek is uitgegeven door uitgeverij Koninklijke Van Gorcum in Assen en aan het boek hebben velen ook een bijdrage geleverd.

Het voorwoord is geschreven door prof. dr. Geert Sanders en de inleiding door prof. dr. Harry van der Wiel. Naast deze kopstukken hebben een zestiental mensen een ervaringsverslag geschreven in mijn boek. Mensen met wie ik intensief heb samengewerkt en die onder de indruk waren van de ervaringen die ze in die periode van samenwerken hebben opgedaan. Ik vind het nog altijd hartverwarmend als ik de stukken lees en denk dan met veel plezier terug aan die vervlogen tijden waar succes zo gewoon bleek en zo relatief eenvoudig te realiseren.

Ik voel mezelf een rijk mens met de ervaringen die ik heb opgedaan over al die jaren dat ik met al die bijzondere mensen heb mogen werken. Ik wens dat iedereen in zijn kracht komt, haar of zijn talenten ontdekt (daar waar je ogen van gaan glimmen als je erover spreekt met anderen!) en daar ook voor gaat om het maximaal te exploreren. Doe het, het geeft onvoorstelbaar veel energie en succes!

Slapen doe je ‘s nachts!

Marjolein (in rood) met Madelinde (re) en Maria en Irene (li)

Cees Buys.

Rachel Dopheide en Geert Sanders

Nynke Stellingsma en Guus Wieringa

Els van Koningshoven en Dick Bouma (Slot Zeist)

Albert de Bruin (vriend) en Bert-Jan Souman (controller UMCG)

De twee vaders op de voorgrond

In de Fundatie van Renswoude

In de Fundatie van Renswoude (Utrecht)